Originele Onderdelen

 

Wat zijn originele onderdelen?

Originele onderdelen zijn onderdelen die vanuit de fabrikant beschikbaar worden gesteld voor de aftersales of reparaties. Deze onderdelen voldoen aan de kwaliteitsnormen die de fabrikant aan haar toestellen en onderdelen stelt. Door gebruik te maken van deze onderdelen ben je er zeker van dat jouw toestel in de originele staat verkeert en ook op de juiste manier werkt na de reparatie.
Kwaliteit is voor ons erg belangrijk! Wij hopen dat dit voor jou ook geldt. Kwaliteit leveren is voor ons de reden waarom wij het liefst met originele of origineel refurbished onderdelen werken. Op deze manier kunnen wij de kwaliteit waarborgen die jij van jouw toestel gewend bent. Daarnaast verlengt dit de levensduur van het toestel. Wel zo prettig natuurlijk!

Maar hoe zit het dan met de andere kwaliteiten die wij hebben?

Voor sommige reparaties hebben wij ook andere kwaliteiten. Namelijk de ‘’refurbished’’ kwaliteit en ‘’hoge’’ kwaliteit.

De ‘’refurbished’’ onderdelen zijn originele onderdelen die gerecycled zijn. Bijvoorbeeld schermen waar alleen het glas van gebarsten is, worden retour gestuurd en de bruikbare onderdelen worden gebruikt om nieuwe schermen mee te maken.
Behalve dat dit een steentje bijdraagt aan het milieu, is het prijstechnisch ook een goede keus. Refurbished schermen zijn voordeliger en net zo goed als origineel. Je zal nauwelijks verschil merken met een origineel scherm.

Dan hebben we ook de ‘’hoge’’ kwaliteit onderdelen.

Dit zijn onderdelen die niet door de originele fabrikant worden gemaakt. De werking kan minder zijn dan originele of refurbished onderdelen. Met name bij schermen is dit te zien. De kleuren zijn minder helder en het scherm kan minder netjes aansluiten op het frame van het toestel.
Hoge kwaliteit onderdelen gaan minder lang mee, maar zijn wel erg voordelig. Wij raden ondanks de voordelige prijs, de hoge kwaliteit onderdelen toch af.
Hoge kwaliteit onderdelen kunnen wanneer ze niet goed geproduceerd zijn, schade aan het moederbord of andere onderdelen brengen. Dit is ook de reden waarom wij geen garantie geven op ‘’hoge’’ kwaliteit onderdelen.

Ben je benieuwd wat de garantieperiode is voor de andere kwaliteiten? Neem dan een kijkje op onze garantie pagina. Deze kan je vinden op www.gsm-reparatie-maassluis.nl/garantie

Waarom maken wij gebruik van andere kwaliteiten?

Daar is eigenlijk maar één antwoord voor, namelijk prijs. De toestellen worden steeds geavanceerder. Hierdoor worden ook de onderdelen en dus de reparaties steeds duurder.
Waar vroeger voor de schermen lcd-techniek werd gebruikt wordt nu voor 90% OLED-techniek gebruikt.
Deze techniek wordt al enige tijd gebruikt in tv’s (Samsung, LG, Sony) en wordt dus massaal overgenomen door de smartphone fabrikanten. OLED-schermen zijn veel natuurlijker en scherper wat kleur betreft, dit is een van de redenen waarom de fabrikanten kiezen voor OLED schermen. De smartphone fabrikanten die zelf geen schermen produceren (bijv. Apple) sluiten deals met fabrikanten die dit wel doen.
Door ‘’hoge’’ kwaliteit onderdelen aan te bieden hoeft de reparatie niet duur te zijn en kan je toch gebruik van je toestel blijven maken.